Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Sławomir, Janusz kumpel Grażyny Wiśniewski jan paweł Mariola G z s aga siwczyk boj fra oszlo Łukasz Ch opolo (649 niezalogowanych)
64 Posty

(Manitou)
Początkujący
freewoman napisał:
Co do Bezpiecznej odległości jaki zachowuje kierowca do przechodnia,
to fakt podobnie jest Waćpanie w Polsce
tylko nie daj boże... wjechac na Norweskie ronda olaboga!
zaczynają spychac inne pojazdy gdzie popadnie.. ,
bo tam mogą pokazać jak się jeździ.. czyli stwierdziłam ,
że norweskie ronda można porównac do jazdy na ulicach w Indii... czyli \"róbta co chceta\"

Nigdy nie byłem w Indiach dlatego wypowiedź jest poza moim zasięgiem w tym temacie.

Niemniej w Norwegi na rondach, obowiązuje bezwzględny nakaz pierwszeństwa tym z lewej strony, oraz rozsądek w sprawie szybkości własnego pojazdu tak manualnego jak i intelektualnego na tymże rondzie.
Natomiast co do polskich przejść dla pieszych to i owszem, zgodnie z obowiązującym obecnie prawem, masz rację, jednak prawo drogowe to swoje, a mentalność polskich kierowców to drugie swoje.
Właśnie polski debil z bmw zapłacił 500 zł mandatu, oraz 2000 zł za uszkodzenie mojego auta właśnie przed pasami dla pieszych gdy przepuszczałem matkę z wózkiem i dwójką dzieci.
Darł ryja tak długo, do puki nie przyjechała policja, dzwoniła właśnie matka tych dzieci.
Droga była zablokowana przez debila ponad 2 godziny.
To są właśnie obecne realia na polskich drogach, gdzie dziennie ginie tyle ludzi na ulicach, co w Norwegi przez cały boży rok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
296 Postów

(2sort)
Stały Bywalec
Czy Ty nie rozumiesz ze tu nie o fakty chodzi?
Chodzi o to, ze Polski krytykowac nie mozna bo to antypatriotyczne jest Chwalenie czegokolwiek w N to jest niewybaczalne i rowna sie zdradzie narodu i ojczyzny.
Wbij sobie w glowke, ze jak jeden Norweg popelnil przestepstwo to wszyscy Norwegowie sa bandytami. Tak jest i nie ma sie co spierac. Jeden mnie tez kiedys oszukal wiec wszyscy to oszusci. Proste i nie wymaga myslenia i pomaga podniesc poczucie wlasnej wartosci. Kazdy balans jest niezdrowy dla patriotycznych uczuc.
Tak wiec przyjmij do wiadomosci statysyka odnosnie ilosci wypadkow tu i tam klamie, Tesla to nie samochod, elektrykow nie bedzie bo ropa jest, zycie jest z gruntu przewalone, zaden Norweg nie umie jezdzic samochodem itd.itd. I wtedy bedzie ci lepiej na duszy, usmiechniesz sie na duszy i moze zapytasz sie zony......... "kochanie, jak bylo w pracy dzisiaj? A moze pojdziemy do knajpy na obiad dzisiaj"?
Chociaz nie! Tego ostatniego nie rob! bo bedziesz niepatriotyczny. Baba to tylko inkubator i nie nadaje sie do pokazywania! Niech sie zajmie obiadem Co nawyzej mozesz ja zabrac do kosciola.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok